Gezond en veilig werken in het anderhalvemetermagazijn

Webinar gemist of terugkijken? Geen probleem! Scroll snel naar beneden

Waarom deze webinar?

Het coronavirus heeft een enorme impact op het Nederlandse bedrijfsleven. De overheid heeft in samenwerking met diverse sectoren meer dan honderd protocollen opgesteld, waaronder ook een voor de sector Transport en Logistiek. Deze protocollen vormen een degelijke basis om maatregelen te nemen om veilig en gezond te kunnen blijven werken, ook op anderhalve meter.

Toch hebben veel bedrijven grote uitdagingen met het toepassen van de maatregelen in hun magazijnomgeving. In de webinar Gezond en veilig werken in het 'anderhalvemetermagazijn', gehost door het Europees Agentschap voor veiligheid en gezondheid op het werk EU-OSHA en het Nederlands Focal Point, geven de sprekers je quick wins voor het waarborgen van de gezondheid en veiligheid van jouw medewerkers in de magazijnomgeving.

Bekijk het webinar terug

Introductie: 00:00 - 02:55 | Marjolein Douwes: 02:55 - 20:20 | Arjen Lagerweij: 20:20 - 45:20 | Ewout Brehm: 45:20 - 1:09:44

De sprekers


Marjolein Douwes van TNO

Marjolein Douwes, Senior scientist Work, Health & Technology bij TNO, trapte de webinar af met een toelichting op de sectorcijfers fysieke belasting. Deze cijfers zijn niet mis; zo heeft de sector Transport en Logistiek boven gemiddeld te maken met herhalende bewegingen en werken met trillende machines of gereedschap. Ze pleit dan ook voor bronaanpak om fysieke over- of onderbelasting te voorkomen.

HowAmI-app TNO is voor de HowAmI-app op zoek naar vragen die ze kunnen stellen over fysieke belasting. Marjolein hoort daarom graag van jou welke vragen of situaties jij zou toevoegen. Contactgegevens

Marjolein Douwes, marjolein.douwes@tno.nl

Arjen Lagerweij van evofenedex

We weten dat er in een magazijn sprake is van veel verschillende bewegingen, denk aan interntransportmiddelen of orderpickers die elkaar kruizen. Arjen Lagerweij, bedrijfsadviseur magazijnen bij evofenedex, behandelde in de webinar best practices om je magazijninrichting aan te passen op de anderhalvemetereconomie. Daarbij behandelde hij zowel de technieken, de processen en het menselijk aspect. Waar liggen de hotspots in jouw logistieke proces?

Aan de slag met magazijnoptimalisatie Arjen kijkt graag samen met je naar de mogelijkheden om de anderhalve meter afstand te behouden in je magazijninrichting. Vraag een klankbordgesprek aan, download de poster met maatregelen voor het magazijn of kijk naar de mogelijkheden voor bedrijfsadvies magazijninrichting. Contactgegevens

Arjen Lagerweij, a.lagerweij@evofenedex.nl

Ewout Brehm van Buro voor Fysieke Arbeid

Fysieke belasting is aan de hand van het coronavirus toegenomen, dat blijkt uit de poll tijdens de presentatie van Ewout Brehm, directielid bij Buro voor Fysieke Arbeid (BvFA). Hoe kunnen medewerkers fit en gezond hun werk uitvoeren in het anderhalvemetermagazijn? Ewout gaf quick wins om voor een goede balans te zorgen in het werk, en voor het herstel.

E-learning

Wil je, of je collega, meer weten over hoe je fit en gezond kunt thuiswerken? Volg dan gratis de elearning Fit en Gezond Thuiswerken van Buro voor Fysieke Arbeid.

Contactgegevens

Ewout Brehm, ebrehm@bvfa.nl

Wat vond je van het webinar?

Laat ons weten van je van het webinar vond. Met jouw feedback kunnen we in de toekomst onze kennisdeling nog verder optimaliseren.