Tips en opnames van het event

140 deelnemers. 2 keynotes. 5 workshops. 7 lessen.

We vroegen de spekers om hun tips & trucs te delen. Daarnaast hebben we ook de opnames van de masterclasses voor je bijgevoegd.

“Bedenk goed welke functies gaan de aankomende vijf jaar gaan groeien en welke gaan krimpen. En wat wordt de personeelsbehoefte? Wat wordt anders, meer of minder als we kijken naar taken en functies? Bepaal wat deze veranderingen gaan betekenen voor je personeelsbestand en maak hier een plan voor.”

door Ben Rogmans Arbeidsmarktkansen.nl

“Wendbaarheid is en blijft cruciaal voor bedrijven. Zeker voor de aankomende tijd en jaren met de invloed van de coronacrisis. Flexibel werk blijft belangrijk. Maak deze keuze vooral op basis van de waarde van de kwaliteit van het werk en niet op basis van de prijs van het werk. We zien vaak dat de prijs en kosten nog te vaak doorslaggevend zijn en dat is niet houdbaar, zeker omdat mensen schaarser worden dan ooit.”

door Jurriën Koops Algemene Bond van Uitzendondernemingen

Duurzame inzetbaarheid & loopbaanontwikkeling

“Je zult moeten investeren in de pluspunten van de logistiek en de werkzaamheden op een eerlijke en aantrekkelijke manier beschrijven: het is dynamisch, divers, er zijn goede doorgroeimogelijkheden, er wordt veel aan opleiden gedaan. Zodat mensen die het vak nog niet kennen, snappen wat er van ze wordt gevraagd, en wat die ontwikkelmogelijkheden dan zijn.”

door Ester Leibbrand

Sam& loopbaanmanagement bureau

Nu samenwerken met de medewerker van 2022

“Kijk bij het aannemen van nieuwe medewerkers -of het nu studenten, seniors of mensen via het UWV zijn- éérst naar de persoon. Past hij/zij bij de organisatie, binnen het team? Zo niet, dan zal het nooit een duurzame match worden. Zo wel, dan volgt de taak- en rolinvulling vanzelf! “

door Yves & Saskia du Bois

Pepflo

HR-beleid bij e-bikespecialist Stella

“Automatiseer wat mogelijk is, en doe eens een kijkje in de keuken bij een andere (externe) HR-afdeling. Zo kun je als professionals van elkaar leren. Ken je doelgroep en weet wat je medewerkers in beweging brengt.”

door Rineke van Dorp

Stella Fietsen

Hoe creëer je betrokken medewerkers?

“Verdiep je in de doelgroep, wie zij zijn en wat vinden zij belangrijk. Kruip in het hoofd van je doelgroep, laat aannames los en kom samen tot creatieve oplossingen.”

door Aleid Haenen & Myrthe Bastings YourConnector

Veranderingen in het arbeidsrecht

“Let op: In veel situaties dat een werknemer door corona niet kan werken (denk aan thuisquarantaine bij besmetting van een huisgenoot), ben je als werkgever gewoon verplicht het loon door te betalen. Dit is alleen anders als het niet kunnen werken echt voor rekening van de werknemer komt. Dat kan het geval zijn als een werknemer bewust naar een vakantieadres afreist waar een negatief reisadvies voor geldt.”

door Anneke Nijk & Marinke Roebersen Lexence Advocaten en evofenedex

De paneldiscussie

In de paneldiscussie bespraken Jurriën Koops, Han Mesters en Steven Lak - onder leiding van Ben Rogmans - enkele stellingen die voortkwamen uit het onderzoeksrapport 'HRM trends in de logistiek en handel 2020'

Vond je dit een leuk artikel?

Deel het met je collega's!