Uit de bijstand naar het magazijn

opdrachtgever: Gemeente Zoetermeer

Werkzoekenden en statushouders aan de slag in de logistiek

De gemeente Zoetermeer werkt al een aantal jaren samen in diverse programma's om statushouders en werkzoekenden om te scholen naar logistiek medewerkers of heftruckchauffeurs. Na het succesvol voltooien van de opleidingen kunnen de nieuwe medewerkers aan de slag bij leden van evofenedex.

Van vluchteling naar heftruckchauffeur

In samenwerking met DSW en de Gemeente Zoetermeer werd er scholingsprogramma samengesteld. Dit scholingsprogramma maakt onderdeel uit van het het project Centurion. In dit project helpen de gemeente en leerbedrijf DSW mensen met een bijstandsuitkering aan werkritme en werkervaring om vervolgens door te groeien naar regulier werk.


Aanpak op maat

evofenedex heeft lange ervaring met scholingsprogramma’s voor gemeenten en biedt een maatwerkoplossing. In Zoetermeer vereiste de scholing van de cursisten met een verschillende taalachtergrond een speciale aanpak. Door hun ervaring weten docenten hiermee om te gaan en zorgen zij ervoor dat de kandidaten met plezier naar de opleiding komen. Lees er hier meer over.

Resultaat

evofenedex en de gemeente een heftruck- en reachtruckopleiding aan.De heftruckopleiding, die bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte, geeft de werkzoekenden meer kansen op de arbeidsmarkt. De opleiding werd aangepast aan de doelgroep. Zo duurde de opleiding langer en mochten de deelnemers indien mogelijk een mondeling examen afleggen.

Met de hulp van het uitgebreide ledennetwerk van evofenedex, waren er diverse bedrijven bereid om de kandidaten een (werkervaring)baan aan te bieden. Zo krijgen de geslaagden meer vaardigheden in de praktijk te leren. In het recente verleden zijn via soortgelijke trajecten ook statushouders aan het werk gekomen.