Alle tips op een rijtje

In deze online publicatie hebben we diverse thema's uit de duurzame transformatie in de logistiek behandeld. We zetten de tips nog even op een rijtje.

01

DUCO KRIKKE - DELI HOME

“Een inspectieronde buiten werktijd in de fabriek is een eenvoudige manier om te zien of er bijvoorbeeld nog onnodig machines aan staan, maar ook of er bijvoorbeeld lucht lekt uit de leidingen, slangen, aansluitingen en gereedschappen van het persluchtsysteem.”

02

FRANK SCHOLTEN - AVIKO

"Ik raad ondernemers die iets te vervoeren hebben naar Rotterdam, en dan verder per zeeschip, aan eens aan binnenvaart te denken. En als er vracht naar bijvoorbeeld Oost-Europa moet of Italië, wordt de trein interessant. Het is voor een mkb’er vooral zaak om niet opnieuw het wiel te willen uitvinden.”

03

PHILIP ROOSE - SLIMBOX

"Met een verpakking op maat vervoer je minder lucht en kan een voertuig meer meenemen. Ook is er geen ruimte in het magazijn meer nodig om 25 soorten doosjes op te slaan en hoef je niet meer te monitoren of er genoeg op voorraad is."

04

ZHARKO VASILEVSKI - MONDELEZ

Samenwerking in de vervoerswereld kan leiden tot minimaal 20% kostenreductie. “NexTrust heeft laten zien dat je zelfs met je grootste concurrent kunt samenwerken, zolang dat maar via een trustee wordt geregeld”.

05

SAMENWERKEN VIA COMPOSE

Door samen te werken kunnen verladers dezelfde hoeveelheid goederen verplaatsen met minder vrachtwagens, treinen en schepen. Dat is beter voor het milieu en zorgt voor minder vertragingen. En het kan fors besparen op alle logistieke kosten.

06

DUCO KRIKKE - DELI HOME

"Met behulp van slimme meters hebben we inzichtelijk gemaakt wat het energieverbruik is per locatie, op de momenten dat er niet wordt gewerkt. Zo kunnen we bijzonderheden eruit halen en hier op sturen."

07

JURGEN VAN DER SLOOT - EVOFENEDEX

"Modal shift, de overstap van wegvervoer naar vervoer over water of spoor, is dus een prima manier om CO2-uitstoot te verminderen. Veel grote bedrijven zijn er al mee bezig, maar bij het mkb is nog veel te winnen."