REALTIME INZICHT EN DATA DELEN

LOGISTIEKE APPS

Met digitalisering kunnen bedrijven diverse uitdagingen in de logistiek succesvol te lijf gaan. Logistieke mobiele apps maken het onder andere mogelijk om de locatie van het transport realtime te zien, eenvoudiger te communiceren bij samenwerken en gegevens gemakkelijk te delen. Op deze pagina een aantal apps die veel worden gebruikt.

4shipping

Wat is het voor app?

De 4shipping-app biedt verladers of logistiek dienstverleners de mogelijkheid om vracht aan te bieden aan binnenvaartondernemingen in West-Europa. De app biedt directe toegang tot honderden binnenvaartondernemers. Het 4shipping-platform vereenvoudigt het bevrachtingsproces door het automatisch genereren van vervoersdocumenten en biedt tijdens het transport services zoals tracking & tracing.


Voor wie is de app bedoeld?

4shipping is geschikt voor verladers en grote logistiek dienstverleners die producten via de binnenvaart willen vervoeren, maar is ook interessant voor binnenvaartondernemers die (extra) producten met hun schip willen vervoeren.

Waarvoor is de app bedoeld?

4shipping helpt bedrijven met het opstarten of uitbreiden van hun netwerk en samenwerkingen. Op die manier wordt onnodig leegvaren voorkomen, wordt de keten korter en worden kosten bespaard.


Wat maakt de app bijzonder?

De makers garanderen transparantie, onafhankelijkheid, waardevolle inzichten en gemak, waardoor het eenvoudiger is om transport over water succesvol te organiseren.


Wat kost de app?

De binnenvaartondernemer die een opdracht tot vervoer accepteert, betaalt daarvoor één procent provisie aan 4shipping. Er zijn diverse abonnementen mogelijk voor verladers die extra service wensen.

Cargosnap

Wat is het voor app?

CargoSnap is een mobiele app waarmee gebruikers onder meer eenvoudig foto's, video's of scans kunnen maken en in de cloud opslaan. Vervolgens kunnen ze worden gedeeld met collega’s, klanten of opdrachtgevers.


Voor wie is de app bedoeld?

De app wordt wereldwijd gebruikt door verladers, inspecteurs en logistieke bedrijven.


Waarvoor is de app bedoeld?

De app helpt bij het fotograferen van de inhoud van dozen of containers, het registreren van ladingdragers of schade aan goederen en het scannen van vrachtbrieven of exportdocumenten. De beelden zijn via een beveiligd online platform terug te vinden onder een persoonlijk referentienummer.

Wat maakt de app bijzonder?

De kracht van CargoSnap is volgens de gebruikers het gebruikersgemak. Met een paar kliks kan een medewerker in het magazijn een complete ladinginspectie uitvoeren met behulp van een barcodescanner. Deze informatie is bovendien direct te delen.


Wat kost de app?

De basisprijs is tweehonderd euro voor tien app-installaties, ongeacht het aantal gebruikers. Gebruik van het platform, rapporten en opslag is onbeperkt.

ADR-app

Wat is de ADR-app?

TransFollow heeft een ADR-app ontwikkeld die volgens de gebruikers gemakkelijk toegang geeft tot de instructies voor het wegvervoer van gevaarlijke goederen.


Voor wie is de app bedoeld?

Voor chauffeurs, magazijnmedewerkers en veiligheidsadviseurs, maar ook opleiders en handhavers.


Waarvoor is de app bedoeld?

De app wordt vooral gebruikt voor het opstellen van de ADR-tekst op de vrachtbrief, de zogeheten 1000-puntenregeling, het checken van etiketten en de tunnelbeperkingen.

Wat maakt de app bijzonder?

De ADR-app is wereldwijd - hij is beschikbaar in meerdere talen - meer dan veertigduizend keer gedownload. Gebruikers waarderen de app vanwege de gebruikersvriendelijkheid en de toepassing als naslagwerk.


Wat kost de app?

Er is een gratis versie, maar die biedt minimale functionaliteit. Tegen een geringe meerprijs - met een maximum van 8,99 euro - zijn de meest recente ADR-data beschikbaar en zijn extra functionaliteiten toe te voegen, zoals tunnellocaties en -restricties.

Stoffencheck

Wat is de Stoffencheck?

De Stoffencheck van Inspectie ISZW geeft informatie over het werken met bepaalde gevaarlijke stoffen, zoals de risico’s en de bijbehorende maatregelen.


Voor wie is de app bedoeld?

Voor iedereen die werkt met gevaarlijke stoffen, maar ook voor iedereen die twijfelt of ze er, bijvoorbeeld op de werkvloer, mee in aanraking komen.


Waarvoor is de app bedoeld?

Niet alle werknemers zijn bekend met de soorten gevaarlijke stoffen, de risico’s ervan en welke beschermingsmiddelen er mogelijk nodig zijn. De app geeft onder meer toelichting bij pictogrammen op verpakkingen en hoe risico’s kunnen worden beperkt.

Wat maakt de app bijzonder?

De app is een laagdrempelig controlemiddel voor werknemers om te achterhalen of zij met gevaarlijke stoffen werken, hoe ze hiermee moeten omgaan en hoe anderen hierop moeten worden geattendeerd. Ook voor de werkgever biedt de app handvatten voor goede beschermingsmaatregelen.


Wat kost de app?

De app is gratis verkrijgbaar in de App store voor iOS en Google Play Store voor Android.