Timberland, DSM Protective Materials en Bressers Metaal vallen in de prijzen

Brons voor de bedrijven Timberland Europe (Almelo) en DSM Protective Materials (Heerlen) plus een aanmoedigingsprijs voor Bressers Metaal (Tilburg). Dat is de uitkomst van de Prijs Veiligste Magazijn dit jaar. Vanwege de coronapandemie werd de 15e editie van de prijs voor het eerst in twee jaar weer uitgereikt tijdens de Dag van het Veilige Magazijn, woensdag 30 maart in Zoetermeer.

De jury, onder leiding van prof.dr.ir. René de Koster van de Erasmus Universiteit Rotterdam, bezocht de bedrijven vorig jaar. Timberland en Bressers Metaal waren genomineerd in de categorie grote magazijnen met meer dan 25 medewerkers. DSM Protective Materials was genomineerd in de categorie kleine magazijnen. “Ondanks de pandemie is de aandacht voor veiligheid hoog gebleven”, constateerde de juryvoorzitter. “Veiligheid is nooit af.”

Bressers Metaal

Bressers won de aanmoedigingsprijs in de categorie groot. Volgens De Koster is het een bedrijf een voorbeeld voor zijn branchegenoten. Ze hebben in een korte tijd (lees: een jaar) grote stappen gezet op het gebied van gezond en veilig werken. Gezien de complexe logistieke omgeving waarin Bressers zich bevindt een zeer knappe prestatie. Ook zijn zij zeer gemotiveerd om deze aanmoedigingsprijs een passend vervolg te geven in de komende periode.

Timberland Europe BV

“Als het aankomt op de factor mens en de aandacht die de medewerkers krijgen bij Timberland verdient het bedrijf goud met een griffel”, aldus De Koster over bronzen winnaar Timberland, “Het is bijzonder te zien hoeveel aandacht er is voor de mens. Zo kan men vrijaf krijgen om betaald vrijwilligerswerk te doen.”

DSM Protective Materials

Brons was er ook voor DSM Protected Materials in Heerlen. De jury was onder de indruk van de teamspirit en hoe veiligheid onderdeel uitmaakt van het proces. Uiteraard zijn er altijd verbeterpunten als het gaat om veiligheid want 'veiligheid is nooit af'. Een mooie beloning voor een klein bedrijf die, op het gebied van veiligheid, een voorbeeld is voor velen.

Vond je dit een leuk artikel?

Deel het met je collega's!