Bekijk, lees en luister alles terug

500 deelnemers. 2 keynotes. 7 workshops. talloze lessen.

Na twee keynotes en twee workshoprondes vroegen we de workshopleiders en sprekers naar hun praktische tips en adviezen. Hier vind je ook de beschikbare presentaties en interessante links.

"Medewerkers werken bijna nooit bewust onveilig, wel vaak onbewust onveilig. Zijn de basisveiligheidsregels bij iedereen bekend? Creëer een open meldcultuur: niet straffen maar 'in gesprek. Stimuleer daarnaast innovaties, de mensen op de werkvloer weten het vaak beter!'

door John Weijtmans (Swietelsky)

“Veiligheid stopt nooit, het verdient continue aandacht! Er worden altijd fouten gemaakt en er kunnen altijd zaken verbeterd worden. Je moet constant alert zijn door gemaakte fouten te analyseren en hiervan met elkaar te leren. En, waar nodig, te blijven investeren in je mensen, in technische oplossingen en verbeteringen."

door Chantel Ruiter (foto) en Fleur Scharenborg (Timberland)

Start je veiligheidsaanpak met een heldere visie en doelen. Ga hierover in gesprek met je team en/of het management. Leg je daar een goede basis, dan gaat het de goede kant op. Veiligheid is elke dag prioriteit. Voor iedereen.

door Joost de Bont (Albert Heijn)

“Om veilig te werken met robots en cobots is een goede analyse nodig. Kunnen robots en cobots niet in afgescheiden gebieden werken, zorg dan voor voldoende bewegingsruimte en vrije doorgangen rondom de robots en cobots. Dit voorkomt stilstand en opstoppingen. Probeer ook niet alles te automatiseren, maar verwerk de uitzonderingen handmatig.”

door Jan Willem Addink (Olmia)

"Pak fysieke belasting aan via de TOP-strategie. De T staat voor technisch: met behulp van technische middelen kan fysieke belasting worden voorkomen of verminderd. Mocht dat allemaal geen uitkomst bieden, dan komt de O van organisatie in beeld. Als dat allemaal onvoldoende is, dan is de P van persoonsgebonden maatregelen het laatste redmiddel. Dat kan gaan om op maat geschreven instructies".

door Esmee van Kampen (vhp human performance) en Henri Geron (Min. SZW)

"Als je als bedrijf aan de slag wilt met gedragsverandering om veilig werken te bevorderen, dan moet je eerst bepalen welke onveilige gedraging je wilt veranderen. Als je dat hebt vastgesteld, bepaal je wat het gewenste (veilige) gedrag is dat je wilt realiseren. Onderzoek vervolgens wat de oorzaken zijn van het onveilige gedrag en kies op basis daarvan een geschikt type interventie. Test de interventie eerst op kleine schaal en als deze effectief blijkt te zijn, kun je hem op grotere schaal uitrollen."

door Michelle Zonneveld (RIVM)

"We kunnen geweldige systemen op machines bouwen en we kunnen chauffeurs en andere medewerkers in een magazijn helpen. Maar uiteindelijk begint veiligheid bij jezelf".

door Mark de Graaff (Jungheinrich)

"Om veiliger te werken met intern transportmiddelen is het belangrijk dat er duidelijke regels zijn over snelheid, het naderen van een kruising en de verkeersregels. Een voorbeeld daarvan is de regel ‘zie je mij, zie ik jou’. Als er oogcontact is, dan is er een bewustwording van elkaars aanwezigheid. Een andere hulpmiddel om de veiligheid te vergroten is het creëren van zebrapaden in het warehouse.”

door Roy Sleutjes (Motrac)

"Borg de veiligheidscultuur met een heldere structuur. Zorg voor betrokken en vitale medewerkers met verschillende initiatieven. Wees creatief, gebruik beeldmateriaal en deel de resultaten, groot en klein. Tot slot, wees consistent in je boodschap en doe wat je zegt. Met veiligheid ben je nooit klaar!

door Anthio Straten (Herbalife)

Vond je dit een leuk artikel?

Deel het met je collega's!