Trend #5

Sharing

"Bedrijven willen delen, maar niet alles".

Met speciale bijdrage van

Stelling:
Over 15 jaar delen we alles op het gebied van warehousing, vervoer en personeel

Bijna de helft van de logistiek managers denkt dat het delen van kennis en data op het gebied van warehousing, vervoer en personeel de komende vijftien jaar niet gaat gebeuren. Dat blijkt uit het onderzoek ‘Trends in logistiek’ die we hebben gehouden onder een groep beginnende en ervaren logistiek managers. Eén op de drie ondervraagden ziet wel toekomst in een deelmodel.


Optimisme

Op de stelling ‘over vijftien jaar delen we alles op het gebied van warehousing, vervoer en personeel’ reageerde vooral de groep beginnende logistiek managers positief. De helft van die groep denkt dat die stelling wordt waargemaakt. Bij de meer ervaren managers is er scepsis. Iets meer dan de helft ziet het niet gebeuren. Slechts een op de drie sluit zich aan bij de wat optimistischere jonge managers.

Stappen zetten

Edward Heuzen is logistiek manager bij Akzo Nobel in Rotterdam. Hij denkt dat samenwerken in de toekomst een oplossing om problemen op het gebied van warehousing, vervoer en personeel te kunnen oplossen. “Over vijftien jaar is er echt wel sprake van samenwerking tussen partijen. Optimaal zal het allemaal nog niet zijn, maar er worden zeker stappen gezet. Als ik het met andere mensen in de sector over dit onderwerp spreek, worden de wenkbrauwen nog wel eens gefronst. Op dit moment is intensief samenwerken nog een stap te ver.”

Noodzakelijk

Stefan Keijngeld, voorzitter van Jong Logistiek Nederland, sluit zich aan bij de conclusie van Heuzen. “Van gezamenlijke innovatietrajecten van bedrijven tot aan het werven van personeel. In de toekomst is samenwerken noodzakelijk om te kunnen overleven.”