De veranderende arbeidsmarkt

Van magazijnmedewerker tot logistiek directeur, de veranderende arbeidsmarkt is in alle lagen van de organisatie merkbaar. Luister naar de verhalen van Madjied Ramdjan, Iloy Runtuwailan, Roos van der Burg en Han Marinusse.

Magazijnmedewerker Madjied: "Ik denk dat robots mijn werk gaan overnemen"

Doorleren en ondertussen het bedrijf proberen nog beter te maken. Voor de 23-jarige Madjied Ramdjan, Warehouse Employee bij leverancier van apparatuur voor de tuinbouw Priva in De Lier, is dat de ideale combinatie. 

Zo stimuleert Eosta innovaties en
ontwikkelingen vanuit de werkvloer

Als teamleider bij biologische groente- en fruitgroothandel Eosta is Iloy Runtuwailan continu op zoek naar innovaties en ontwikkelingen om te kunnen blijven voldoen aan de steeds veeleisendere wensen van klanten en leveranciers. Samen met zijn warehousemanager en planners is hij verantwoordelijk voor de gehele interne logistiek. We spraken hem over de veranderende arbeidsmarkt, sociale innovatie en automatisering binnen de organisatie.

Zo maakt Bergschenhoekgroep duurzame inzetbaarheid onderdeel van de bedrijfscultuur

Een project over duurzame inzetbaarheid werkt pas echt als het ook door de werkvloer wordt gedragen. HR-manager Roos van der Burg van de Bergschenhoek Groep bv weet daar alles van. Sinds 2013 is het bedrijf intensief bezig met het project ‘Wij zijn Duurzaam Inzetbaar’. Al snel leverde dat een verlaging in het verzuimpercentage op. En inmiddels is het project onderdeel geworden van de bedrijfscultuur.

Zo speelt Langerak de Jong vroeg in op de veranderingen op de arbeidsmarkt

Officieel staat er op het visitekaartje van Han Marinusse dat hij logistiek directeur bij groothandel Langerak de Jong is, maar de tijd dat hij zich puur op het logistieke gedeelte van het bedrijf kon storten is voorbij. Inmiddels is hij ook verantwoordelijk voor het personeelsbeleid en moet hij dus op de hoogte zijn van de daarbij behorende wet- en regelgeving.

Vond je dit een leuk artikel?

Deel het met je collega's!