Greenflow Boskoop wint Keten Award 2017


In Boskoop, het centrum van de boomteelt, is het altijd druk op de weg. De hefbrug die Boskoop-Oost en Boskoop-West met elkaar verbindt, bleek een knelpunt. Het project GreenFlow bood uitkomst.

Het samenwerkingsproject ‘GreenFlow’ is de winnaar van de evofenedex Keten Award 2017. Het project won de prijs onder meer vanwege de goede samenwerking tussen ondernemers en overheden. De gemeente Alphen aan den Rijn, de provincie Zuid-Holland, Greenport Boskoop, Delphy en Smartid Services werkten hierin samen aan een efficiëntere logistiek.


In Boskoop, het centrum van de boomteelt, is het altijd druk op de weg. Kwekers, handelaren en vervoerders zoeken elkaar de hele dag op met bestel- of vrachtauto's. De hefbrug die Boskoop-Oost en Boskoop-West met elkaar verbindt, bleek hierbij een knelpunt. Het project GreenFlow bood uitkomst. Zo werd er onder meer besloten om in Boskoop-Oost een extra depot te creëren. Ook werd er een app ontwikkelt die de communicatie tussen alle kwekers verbeterde. Inmiddels is het aantal dagelijkse ritten flink teruggebracht. Door de samenwerking kunnen kleine orders nog steeds gerealiseerd worden.

Video: Greenflow Boskoop, gemaakt door Reflectlab Media