Supply chain management

voor elke dag


Columns & blogs van Hoogleraar supply chain management
Jack van der Veen

Prof. Dr. Jack A.A. van der Veen is als hoogleraar verbonden aan Nyenrode Business Universiteit en houder van de evofenedex leerstoel Supply Chain Management.


In dit digitale magazine tref je elke maand zijn blog en columns aan over de wereld van Supply chain management in al haar facetten.

7 x SCM-waarde: wat is uw score?

Regelmatig is logistiek een ‘cost center’ waarbij onder druk van de hevige concurrentie het simpelweg steeds goedkoper moet. Hoewel dat vaak de dagelijkse realiteit vormt, berust deze positionering op een hardnekkig misverstand.


Lees verder

Supply chain duurzaamheid: kwelling of kans?

Veel verschillende aspecten van duurzaamheid steeds belangrijker; klanten vragen erom, grondstoffen worden schaarser en de regelgeving wordt steeds strenger. Voor veel organisaties is dit een groeiend probleem.


Lees verder

Direct de laatste blogs en columns van Jack in jouw mailbox?
Meld je vandaag nog aan voor de SCM-update.

Heeft supply chain sleutel tot betere wereld in handen?


We leven in turbulente tijden. Nieuwe technologieën creëren tal van nieuwe mogelijkheden. Ongetwijfeld spelen supply chains een cruciale rol in het bijeenbrengen van deze (duurzaamheid) vraag en (technologie) aanbod.


Lees verder

Fysieke veiligheid in de logistiek vergt een sociaal veilige samenwerkingsomgeving


Of het nu over gevaarlijke stoffen gaat, over het verkeer op de weg, over het omgaan met grote installaties of over heftruckbewegingen in een distributiecentrum: veilig werken is binnen de logistiek cruciaal. Om maximale veiligheid te bereiken, zal er moeten worden samengewerkt aan een bijbehorende cultuur.


Lees verder

Verder komen met je supply chain doe je met evofenedex.
Doe onze
Supply Chain Performance Check

Realtime data en historische data: een goed huwelijk?Maar wanneer gebruik je deze verschillende soorten data? En hoe kun je hiermee je bedrijfsvoering verbeteren?


Lees verder

Mythen over klantwaarde


Bij logistieke verbeteringen denken we al snel aan kostenverlaging, maar hoe zinvol en nuttig dat ook is, supply chain management gaat natuurlijk in eerste instantie over het creëren van klantwaarde.


Lees verder