Op bezoek bij de genomineerden

Op woensdag 26 en donderdag 27 september jl. heeft de jury, onder leiding van prof.dr. René de Koster van de Erasmus Universiteit Rotterdam, de vier genomineerden voor de Prijs Veiligste Magazijn 2018 bezocht. De prijs ‘Het Veiligste Magazijn’ is bestemd voor het magazijn, warehouse of distributiecentrum waarin veiligheid het best is verankerd in de dagelijkse operatie. Naast veiligheid let de jury ook op ergonomie en welzijn.

Daarnaast let de jury nog op verschillende andere aspecten zoals o.a.: het voorkomen van ongevallen en schade; aanwezigheid van een verkeersplan; tevredenheid van werknemers; aanwezigheid van een opleidingsplan; voorlichting aan vaste en flexibele medewerkers over werk en werkplek; arbobeleid; toepassen van veiligheidskeuringen van machines en middelen; aanwezigheid van een ontruimingsplan; brandpreventie en inbraakbeveiliging.


De vier genomineerde magazijnen zijn actief in verschillende sectoren met uiteenlopende logistieke eisen. Zij behoren allemaal tot de categorie grote magazijnen met meer dan 25 medewerkers:

  • Pon Logistics B.V. in Leusden
  • Bausch Health Amsterdam in Schiphol-Rijk
  • Vista Print in Venlo
  • Jumbo Supermarkten in Elst


Wat uit alle bezoeken naar voren kwam, was dat veiligheid eigenlijk nooit ‘af’ is. Veiligheid eindigt niet. Iedere dag moet je je bewust zijn van de veiligheid op de werkvloer. De finale vindt plaats tijdens de Dag van het Magazijn op donderdag 15 november a.s. Het evenement start om 10.00 uur met een keynote speaker en diverse workshops. De winnaar van de Prijs Veiligste Magazijn wordt tussen 16.00 en 17.00 uur bekend gemaakt.

LEUSDEN


Pon Logistics B.V.

SCHIPHOL-RIJK


Bausch Health Amsterdam

VENLO


Vista Print

VENLO


Jumbo Supermarkten